20/12/2017

De gelijkenis is een hete steen.1_1.jpgLang geleden, toen een grote bibliotheek in vlammen opging, overleefde er maar één manuscript. Vele jaren rustte ze in de diepte van de boekhandel en niemand besteedde aandacht aan de rol met de verbrande randen.

 

Vele jaren later, en op een dag, werd de eigenaar vervangen in de winkel ... Een dikke, besnorde, boze man over de hele wereld mopperde over rollen, boeken, manuscripten en ontdoen zich van overbodige dingen. Zo viel dit manuscript in handen van een passerende voorbijganger.

 
schilderijen te koop
 

Voordat ze een vuurtje met haar aansteekt om warm te blijven, vroeg hij waar het over ging ... En in het manuscript stond geschreven: degene die een hete steen op het strand vindt, vindt alles in het leven waarvan hij droomde ... Bedelaar besloot dat hij niets te verliezen had en ging naar de zee.

 

En hij tilde de steen op naar de steen, maar ze hadden het koud, en hij gooide ze in de zee ... Dus de dagen, weken, maanden, jaren gingen voorbij ... En op een dag raakte een trillende hand een hete steen ... Hij raapte het op ... en uit gewoonte gooide ik het in de zee ...

 Edvard Munch te koop

Ons leven is als een kust en we zijn dag na dag op zoek naar ons lot. En het is heel jammer als we, na te hebben gevonden wat we zochten, als een bedelaar, voorbij gaan, alleen omdat we gewend zijn te kijken, en niet vinden ...

 

Galina Leznina

Les commentaires sont fermés.